راهنمای انتخاب رشته دبیرستانی ها - علوم تجربی
آیا برای انتخاب رشته خود به رشتهی تجربی فکر میکنید؟ توصیه میکنم این مطلب را مطالعه کنید.
آمار شرکتکنندگان رشتهی تجربی در کنکور سراسری رشد چشمگیری داشته است و این موضوع علاوه بر کشور ما در کشورهای دیگر مانند، هند، چین و . . . نیز اتفاق افتاده است.
سؤالی که مطرح میشود این است که چه چیزی باعث گرایش عموم به رشتهی تجربی شده است؟
دلائل متعددی را میتوان برشمرد که باعث این گرایش شده است ولی عمدهترین آنها عبارتاند از:
1) شأن اجتماعی و سطح درآمد سه رشتهی (پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی) در سالهای اخیر رشد چشمگیری داشته است و عشق و علاقهی زیادی در بین نوجوانان برای اشتغال در این رشتهها دیده میشود.
2) وجود خانواده رشتههای بیوتکنولوژی در این رشته (مانند بیوشیمی، بیوفیزیک، سلولی و مولکولی و ...) گرایش به رشتهی تجربی را افزایش داده است.
هماکنون خانوادهی رشتههای بیوتکنولوژی یکی از علوم روز دنیا هستند زیرا علم پزشکی به سمتی میرود که به جای درمان بیماریها، جلوگیری از بروز آنها را در دستور کار خود قرار دهند و این مورد با کنترل عوامل وراثتی و سلولی صورت میگیرد.
3) درس اصلی این رشته (زیستشناسی) با آموزش مفاهیم جذاب و طرح سؤالهای چالشی در کنکور، طرفداران زیادی را به خود جذب کرده و تعدادی از دانشآموزان به دلیل علاقهی وافر به این درس، مجذوب رشتهی تجربی شدهاند.
اگر شما نیز از عزیزانی هستید که به دلائل مذکور یا دلائل دیگر به این رشته گرایش پیدا کردهاید، باید این مهم را در نظر بگیرید که در وضعیت فعلی، رقابت در کنکور این رشته، بیشتر از رشتههای ریاضی و انسانی است و اگر توان رقابتی خود را با سعی و تلاش میتوانید بالا ببرید، رشتهی مناسبی را انتخاب کردهاید.
«سختکوشی و داشتن ساعت مطالعهی بالا و مستمر از لازمههای موفقیت در این رشته است.»
این نکته را فراموش نکنید که در مسیر موفقیت در این رشته، داشتن یک برنامهی جامع و هدفمند، امری اجتنابناپذیر است. هر ساله وقتی با رتبههای برتر کنکور دراین رشته مصاحبه میکنیم یک خصوصیت مشترک را در همهی آنها میبینیم:
«پایبندی به یک برنامهی راهبردی منظم و تجربه شده. »
اگر وضعیت تحصیلی رتبههای برتر را در این رشته بررسی کنیم و برترهای این رشته را با رشتههای ریاضی و انسانی مقایسه کنید، متوجه میشوید که تعداد برترهایی از رشتههای تجربی که از سالهای پایه در آزمونهای کانون شرکت کردهاند، بیش از رشتههای دیگر است و این همان لزوم پایبندی به یک برنامهی راهبردی مشخص و تجربهشده را در این رشته بیش تر مینماید.
«وقتی رقابت سنگینتر میشود، داشتن برنامه و هدف مشخص برای کسب موفقیت، الزام بیشتری مییابد.»